מפגש הענקים
בשוק מחשבי הגיימינג העילי של 2024, העימות בין ASUS ROG Strix SCAR 17 לבין MSI Raider GE78 HX מציג התנגשות בין שתי מפלצות גיימינג. עם הפרש מחיר של 800 שקלים, נבחן את ההבדלים המהותיים בין שני המחשבים רבי העוצמה הללו.
פילוסופיית העיצוב והבנייה
הסקאר 17 משקף את התפיסה המסורתית של ASUS לגיימינג מקצועי. המארז המרשים שלו, העשוי אלומיניום ומגנזיום, משלב תאורת RGB מתוחכמת עם קווים אגרסיביים. עם עובי של 27.5 מ"מ ומשקל של 2.9 ק"ג, הוא מציג נוכחות דומיננטית על כל שולחן.
הריידר של MSI מציג גישה עוד יותר דרמטית לעיצוב גיימינג. המארז הענק שלו, בעובי של 28.3 מ"מ ומשקל 3.1 ק"ג, משלב אלמנטים פוטוריסטיים עם תאורת RGB מתקדמת ומערכת אוורור מרשימה במיוחד.
עוצמת מחשוב וביצועים
הסקאר 17 מגיע עם מעבד AMD Ryzen 9 7945HX וכרטיס מסך NVIDIA RTX 4090 עם TGP של 175W. שילוב זה מספק ביצועי משחק מרהיבים, עם יתרון מיוחד במשימות מרובות ליבות בזכות המעבד של AMD.
הריידר מצויד במעבד Intel Core i9-13980HX וכרטיס RTX 4080 עם TGP דומה. למרות שכרטיס המסך חלש במעט, המעבד של אינטל מציג יתרון קל בביצועי ליבה בודדת, המשפיעים על ביצועי משחקים מסוימים.
חוויית תצוגה וויזואליות
מסך ה-17.3 אינץ' של הסקאר מציג פאנל QHD עם קצב רענון של 240Hz. הטכנולוגיה המתקדמת מספקת צבעים מדויקים עם כיסוי 100% של מרחב הצבעים DCI-P3, בהירות של 500 nits ותמיכה ב-Adaptive-Sync.
הריידר מציע מסך 17 אינץ' QHD+ עם קצב רענון של 240Hz גם כן, אך עם יחס מסך של 16:10 המספק שטח תצוגה נוסף. הפאנל כולל תמיכה ב-HDR ובהירות של 550 nits, עם דיוק צבעים מרשים לא פחות.
מערכות קירור מתקדמות
הסקאר משתמש במערכת ROG Intelligent Cooling עם נוזל מוליך חום Conductonaut Extreme וארבעה מאווררי Arc Flow. המערכת מצליחה לשמור על טמפרטורות יציבות גם תחת עומס קיצוני.
הריידר מציג את מערכת Cooler Boost Titan עם שישה צינורות חום ומאווררים משופרים. התכנון המתקדם מאפשר פיזור חום יעיל במיוחד, למרות שהמערכת רועשת מעט יותר תחת עומס מלא.
חוויית שמע ותקשורת
מערכת השמע של הסקאר כוללת ארבעה רמקולים עם Smart Amplifier ותמיכה ב-Dolby Atmos. המערכת מספקת סאונד עשיר ומרחבי, אידיאלי למשחקים ומולטימדיה.
הריידר מציע מערכת שמע של Dynaudio עם שישה רמקולים ותמיכה ב-Nahimic 3, המספקת חוויית שמע עמוקה יותר עם באסים חזקים יותר ומיקום מדויק יותר של צלילים במשחק.
סוללה וניידות
למרות שמדובר במחשבי גיימינג כבדים, שני היצרנים השקיעו בניהול אנרגיה. הסקאר מצויד בסוללת 90Wh המספקת כ-4 שעות שימוש רגיל. הריידר כולל סוללת 99.9Wh, המספקת זמן דומה של שימוש בגלל צריכת החשמל הגבוהה של הרכיבים.
המלצות לפי סוג משתמש
הסקאר 17 מתאים במיוחד ל:
– גיימרים תחרותיים המחפשים ביצועי שיא
– יוצרי תוכן העובדים עם תוכנות מרובות ליבות
– משתמשים המעריכים איזון בין ביצועים לרעש
הריידר GE78 מתאים יותר ל:
– גיימרים המחפשים את חווית המשחק האולטימטיבית
– יוצרי תוכן הזקוקים לשטח מסך גדול יותר
– משתמשים המעריכים איכות שמע מתקדמת
מסקנה סופית
למרות שהסקאר 17 יקר יותר ב-800 שקלים, הוא מצדיק את המחיר עבור מי שמחפש את הביצועים המקסימליים האפשריים בזכות ה-RTX 4090. עם זאת, הריידר מציע חבילה מרשימה לא פחות עם יתרונות משלו בתחום התצוגה והשמע.
טיפ חשוב לרוכשים: שקלו היטב את סביבת המשחק העיקרית שלכם. אם אתם משחקים בעיקר משחקים תחרותיים, היתרונות של הסקאר משמעותיים יותר. אם אתם מעריכים חוויה כוללת עם דגש על מולטימדיה, הריידר עשוי להיות הבחירה הטובה יותר למרות המחיר הנמוך יותר.